tiistaina, tammikuuta 03, 2012

Lunta!

Jipii, lunta! Tai no - eilen illalla autolla ajellessani täällä maalaisteillä ei lumentulo + tuuli -yhdistelmä oikein tuntunut toimivalta. Missä menee tien reuna? Apua, miksi tuo vastaantuleva ajaa keskellä tietä? Huonon ajokelin vuoksi jätin aksatreenit suosiolla väliin.

Tänään sen sijaan lumi oli vain mahtavaa, koirat olivat innoissaan metsälenkillä ja päästelivät höyryjä. Tuo vähäinenkin määrä märkää lunta tuntui jaloissa ja hiki tuli itsellekin tarpoessa (hyvä!). Mummokoirat Susie ja Brenda olivat myös kuin pahaiset kakarat, eipä vanhuus näkynyt niiden menossa. Susiella on taas paljon "metsätöitä", se kun rrrakastaa rrrepiä keppejä ja oksia irti maasta. Myrskythän ovat kaataneet aika lailla puita ja lisäksi lenkkipolumme varrella on muutenkin tehty harvennuksia, joten maahan jäätyneitä oksia riittää revittäväksi. Muut välillä innostuvat auttamaan, mutta kukaan ei ole niin sinnikäs kuin Vanha Hukka :).

Isojen koirien lenkityksen jälkeen lähdimme samoilla lämpimillä pentujen kanssa liikenteeseen. Tällä kertaa Zonya sai jäädä kotiin ja pennut olivat ensimmäistä kertaa ulkoilemassa ilman emäänsä. Ei muuta kuin pennut autoon ja menoksi. Tämän päivän Uudet Asiat pennuille siis: ilman emää liikenteessä ja lumi. Kumpikaan asia ei hidastanut menoa mitenkään, päinvastoin: kun Zonya ei ollut mukana pennut pääsivät rauhassa viilettelemään joka suuntaan metsässä. Kuvien ottaminen on muuten vaikeaa, jopa videointi on tosi hankalaa, kun ei ne tahdo pysyä aloillaan.

Karhunpoikanen lumessa :)

Jäätyneet mustikanvarvut ovat oikeastaan aika herkkua

"Kyllä mummokoira on ylpeä kun pennutkin tekevät reippaasti metsätöitä!"

Yli ojien ja täyttä vauhtia eteenpäin

"Pentu-pentu-pentuu...!" "Kuka huutaa, mistä se kuuluu?"

"Hei, tuolta se ääni kuului, mennään, jee!"

Minäpäs poika pääsin matkustamaan etupenkillä kotiin :)

Kylläpä maistui taas ruoka ja uni tälle porukalle. Tosin, tätä kirjoittaessani, pentupoppoo on taas hereillä ja pentuhuoneesta kuuluu jyske, vinkupossun piipitys ja väliin rähinä kun tulee possusta (tai mistä lie) kinaa :)




Ei kommentteja: