tiistaina, tammikuuta 24, 2012

Agilitya ja ulkoilua

Maanantaina taas mukava ja hyödyllinen treeni. Sari on kyllä loistava kouluttaja, puuttuu olellisiin ohjausseikkoihin eikä anna periksi vaikka meikäläisellä ei aina meinaa mennä asiat heti jakeluun :). Oma motivaatio alkaa nyt olla kohdillaan ja pyrin oikeasti keskittymään siihen että olen koiralle selkeä. En tiedä kuvittelenko vaan, mutta näyttäisi vaikuttavan Sissiinkin, vauhtia ja varmuutta on tullut lisää kun sen ei jatkuvasti tarvitse tarkkailla minua että mitäköhän seuraavaksi huidon...

Ratana oli Helenan rata viime kevättalvelta, muistaakseni olen Helenan treeneissä tuon itsekin silloin tehnyt (ja Helena-parka on yrittänyt takoa jotain oppia minun paksuun kallooni :)). Tässä huomaa että on todella terveellistä palata aikaisempiin ratoihin ja tehdä niitä uusiksi.


Asioita, joihin olin tyytyväinen: 

- Osasin kuulemma juosta :)
- Keskityin siihen että en koko ajan hoe "tässä" vaan pyrin hiljaiseen ohjaukseen ja käytän huomiosanaa "Siiii" vain erityistilanteissa
- Luotin koiraan ja annoin irrota (irtosi, silti ohjattavuus pysyi, Sissi on kyllä kuuliainen)
- En ohjannut NIIN paljon käsivarret koukussa ja kädet nyrkissä, ainakin pyrin rentouttamaan käsivarret ja keskityin siihen että pidän käden suorassa. 
- Luotin koiraan kepeillä; kyllä se OSAA hakea kepit kun en mene väliin varmistelemaan ja koiran tielle!
- Kontaktit menivät hyvin, meillähän on jonkinmoinen pysäytyskontaktin ja juoksukontaktin välimuoto; riittää että Sissi tekee puolipysähdyksen alastulolla. Olen ollut siihen aika tyytyväinen vaikkei se edusta minkään nykykoulukunnan suuntausta. Se on vain naksuteltu sille ja kun se toimii niin en koe että pitäisi muuttaa. Voi olla että joskus jos (kun :)) päästään kolmosiin olen eri mieltä, mutta nyt näin.

Parannettavaa oli paljonkin, mutta listaan itselleni muistiin tärkeimmät:

- Älä huuda "Hyvä!" väärässä kohdassa - koiran huomio kohdistuu sinuun silloin kuin ei pitäisi
- Muista palkata koiraa vieläkin useammin, merkkaa hyvät suoritukset palkitsemalla kesken radan (no maanantaina tehtiin kisamaisesti niin, että vedetään alusta loppuun eikä katkota)
- Keskity rataan kuin olisit kisoissa
- Ole huolellinen ennakoivan ohjauksen kanssa. Taas monessa kohtaa myöhässä!
- Älä epäröi
- Älä mieti liikoja kesken radan vaan MENE

Tänään aloitin projektin "Zonyan peruskunnon palautus pentujen jäljiltä". Alkuun lyhyt hihnalenkki pellolle (Saana-pentu mukana), siellä umpihangessa juoksentelua n. 20 min ja takaisin tietä pitkin kävelyä. Pentu sisälle, Zonya valjaisiin ja sparckin eteen. N. 1 km sprutti (menohaluja olisi pidempäänkin, mutta en uskalla antaa vetää enempää ennen kuin lihaskunto parempi) niin että itsekin potkin vauhtia oikein urakalla. Lyhyt jäähdyttely n. 10 min (saisi olla pidempi).

Zonyan peruskunto ei vissiin ole laskenut ihan niin alas kuin kuvittelin, koira ei vaikuttanut edes hengästyneeltä. Haastoi loppukävelyllä sparckin jalaksia liikkumaan, näykki ja paimensi niitä ja olisi tarttunut kiinni jos olisin antanut. Hauskan näköistä mutta tietysti pistin moiselle heti stopin, ei välttämättä ole terveellistä opetella leikkimään vetoleikkiä potkurilla..

Ei kommentteja: