sunnuntaina, tammikuuta 22, 2012

Hakua, viestiä ja kuluneen viikon kooste

Tipahdettiinko Narniaan, ainakin metsä on kuin Valkoisen Kuningattaren jäljiltä...?

Sunnuntain hakutreenit jatkuivat muutaman viikon tauon jälkeen. Paikalla neljä henkilöä ja viisi koiraa, hyvin saatiin aika kulumaan tälläkin poppoolla. Meiltä mukana hakuilemassa Ruuti ja Sissi. Otettiin vain etukulmat :) (älkää ihmetelkö hymiötä, tämä on tyhmä vitsi vaan).

Kaksi ukkoa siis valmiina, toinen jyrkässä ylämäessä kuudessakympissä, toinen ryteikössä n. viidenkympin paikkeilla. Lunta ihan kohtuullisesti. Ajatuksena vain suorat pistot ja tarpeeksi syvälle hankalassa maastossa lumikelissä. Molemmille ohjeena haukutus kunnes annan luvan palkata. En rämpinyt kummallakaan koiralla loppuun saakka (laiskuus) vaan pyysin palkkaamaan jo matkalla. Samalla tuli vahvistettua hyvät pistot, mikä olikin treenin ensisijainen tarkoitus.



Ruuti lähtee pistolle. Älkää kysykö miksi mun käsi on noin!? Luultavasti hihna meinaa tippua olalta tms.


Ruuti irtosi molemmille hyvin ja haukku kuuluikin nopeasti. Hujaus vaan, niin treeni olikin jo ohi ja koira vähän hölmistyneenä että tässäkö se oli? Ruutillahan on nyt etukulmienvahvistustalkoot meneillään, se kun kiirehtisi mielellään radalla eteenpäin, etenkin kun tahtoo alkuun vähän kuumeta. Syksyn ainoassa kokeessahan Ruutilta jäi ensimmäisen etukulman ukko nostamatta (myös mun ohjausmokaa, myönnettäköön!) ja koska esineetkin menivät harakoille (esineruutu ekana EI sovi Ruutille, tai mun on pakko ottaa jollain tavalla virtaa pois jotta keskittyisi kulkemaan nenä auki siellä ruudussa eikä juoksemaan juoksemisen ilosta) niin maastosta ei pisteet riittäneet koulariin. Mutta nyt treenataan ja yritetään saada asioita kuntoon ja ei muuta kuin uutta yritystä keväällä!


Sissi palaa pistolta. Ruuti rakastaa hakua mutta Sissillä on aivan palava halu tähän lajiin, aivan kuten Zonyallakin. Tosin välillä tuntuu, että Sissi on vieläkin hakuhullumpi, jos mahdollista...


Sissille tehtiin sama harjoitus kuin Ruutille. Toinen ukko oli vaikeampi, Sissi kaarsi eteenpäin hiukan liian aikaisin ja palasi keskilinjalle josta jouduin uudestaan lähettämään. Muistin, että ukko on hiukan liian takana ja tavallaan radalta ulkona (siinä pöpelikössä oli vaikea ottaa suuntaa emmekä olleet etukäteen merkinneet piiloja), joten lähetin Sissin takaviistoon keskilinjalta nähden ja johan nousi ukko. Eli tarkkuutta meille kun katsotaan piilot etenkin kun treenataan jotain spesifistä asiaa, kuten suorat pistot!

Simon oli mukana "muuten vaan", sitähän ei treenata hakuun (muuten kyllä mutta kun näitä hakukoiria on jo kolme kpl enkä viitsi tuhlata treeniryhmän aikaa kuin kahden kanssa kerrallaan) mutta en raaskinut jättää kotiinkaan. Havaitsimme että keskilinjana käyttämämme polku jatkuikin vaikka kuinka pitkälle joten päätimme ottaa siinä pienen viestiharkan. Matkaa B:n ja A:n välillä oli ehkä 450 metriä ja B:ltä tehtiin pieni siirtymä C:lle. C:ltä vielä takaisin A:lle. Simppa ei ole aikoihin juossut (viestiä), joten tällainen kiva verryttely siis tehtiin ettei turhaan rasiteta äkkiseltään. 

Hyvin äijä kuitenkin tiesi mitä ollaan tekemässä, ei mitään ongelmia pisteillä eikä matkoilla. B:llä ehkä lievää kuumenemista ennen ensimmäistä matkaa, muuten jaksoi odotella rauhassa molemmissa päissä (ei otettu pitkää odottelua kun ei halua kylmettää lihaksia, se lyhytkin aika oltiin kevyesti liikkeellä ainakin mun pisteellä).

Tässä Simppa tulossa A:lle.

Simppa spurttaa A:lta C:lle.

Pennuista Yoshi (ent. "Stina") on lähtenyt Minnan poppoon luokse Kuhmoon ja jäljellä on tumma Black Panther. Tosin sekin lähteen viikon-parin kuluttua uuteen kotiinsa Kainuuseen ja nimeksi on päätetty Saana. Saanasta saatte varmaan vielä lukea joitain päivityksiä :)

Pentusten kanssa tutustuimme loppuviikosta Manners Minder -koneeseen ja opeteltiin kosketuskeppiä. Se olikin pennuista hauska juttu kun kuuluu Bling! ja kone syöksee nameja. Varsinkin kun pennut äkkäsivät että kun käy tökkäämässä kuonolla tuota omituista kepin päässä olevaa palloa (jota ei saa pureskella kuten ei keppiäkään), niin kuuluu tuo ihmeellinen merkkiääni ja namia ilmestyy koneen uumenista. Hauskaa! Kyllä tuon ikäisellä pennulla on NIIN mieletön oppimiskyky, kaikki menee pikavauhtia jakeluun. Huh, ei meinaa itse pysyä perässä!

Tässä molemmat niin kilttinä: "me tiedetään että pitää vain tökkäistä nätisti kuonolla..."

"...mutta kun tästä kepistä olisi niin paljon kivempi vain kiskoa!"

Harjoiteltiin kosketuskeppiä => saatiin metalliesineen nouto.

"Tam-da-dam, vien sen kaikessa rauhassa omalle pedille, kukaan ei huomaa mitään..."

Stina, ei kun Yoshi, toi sitten perässä tuon painavan mötikän missä kosketuskeppi on kiinni ja tutki sitä kiinnostuneena.

Lopuksi vielä pieni palauttava harjoitus että muistuu mieleen MITÄ pitikään tehdä. Stina tekee työt, Saana korjaa sadon.

Käytiin tässä yhtenä päivänä myös agilityhallilla pentujen kanssa, otettiin putkea, siivekkeiden väleistä juoksemista ja muka-pujottelua sekä yleistä riehumista, leikkimistä ja kivaa. Videoitiin jonkinmoinen pätkä, yritän liittää sen tänne lähiaikoina. Oltiin hallin "B-puolella", järkky tausta, ei siellä ihan noin kaamean näköistä ole joka puolella :)

Saana ja kepit

Tuplaseuraaminen imuttamalla :)

Saanalle sivulletuloa

Yoshi treenaa perusasentoa

Itse olen tällä viikolla osallistunut peräti yhdelle luennolle ja yhdelle kurssille. Torstai-iltana Lotta Vuorelan hieno ja havainnollinen luento koiran fyysisen kunnon kehittämisestä. Tuli kaikenlaisia ideoita erityisesti koskien Zonyan peruskunnon palauttamista ja yleistä lihaskunnon parantamista nyt pentujen jälkeen. Kirjoitan varmaan tästä lisää, innostuin aiheesta aika lailla. Lauantaina osallistuin Palveluskoiraliiton koirankouluttajakurssin ykkösosalle. Ihan ok kurssi, mutta asia sinällä oli ennestään niin läpituttua että tuntui vähän turhalta. Mielenkiintoisin osio oli iltapäivän keskustelu maastolajien opettamisesta ja vetäjän ja kurssilaisten näkökulmat erilaisten ongelmatilanteiden ratkaisuun. Järjestelyt olivat molemmissa aivan kympin arvoiset, joten kiitokset niille jotka ovat vaivan nähneet, mikäli satutte lukemaan :)!

1 kommentti:

gitta kirjoitti...

ihanan näköistä oli siellä metsässä, mutta kuvasta huomaa että kyllä Narniassa käytiin, ihanaa