keskiviikkona, maaliskuuta 07, 2012

Treeniä, ulkoilua, treeniä, ulkoilua :)

Mistähän aloittaisin? Viime kirjoituskerrasta on taas aikaa (jokaisen bloggaajan kuuluisat sanat...) ja kaikenlaista on ehtinyt tapahtua. Tehdäänpä koirakohtainen tilannekatsaus:


Zonya
Painavien keppien noutaminen upottavassa hangessa on hyvää lihastreeniä ajatellen hyppynoutoa.


Zonyan tyypillinen naurava ilme :)
  • Kunnonkohotusprojekti etenee hyvin, tehty pitkiä lenkkejä, saanut juosta jäällä ja tehdä tehotreeniä lumihangessa. Nyt tosin hanki kestää eikä enää upota, joten pellolla ulkoilukin on juoksemista, juoksemista. Onneksi joenvarren pusikot pysäyttävät hajuineen niin että välillä mennään rauhalllisemmassakin moodissa. Sparkia ei ole käytetty, vaikka on ollut aivan erinomaiset vetokelit. Oma selkä temppuillut ja vähän varon sitä (ehkä turhaan, potkutteluhan saattaisi vetreyttää selkää kummasti).
  • Tottista on tehty hiukan hallissa ja lenkillä. Hallissa noudon palauttamiseen nopeutta ohjaajan takana odottavalla palkalla, seuraamista hyvässä viereessä, takaosankäyttöharjoituksia => ne meneekin aika hyvin. Lenkillä on tehty esine-etsintää, mm. tänään pudotin hanskan ja lähetin Z:n etsimään. Lähti vauhdilla, nappasi hanskan ja samaan vauhtia takaisin, olin tyytyväinen! Muistaa ällistyttävän hyvin, vaikka ei olla EK:n osioita tehty kuin ties milloin. Vähän tehty myös luoksetulon pysäytystä, mutta sen kanssa olen varovainen kun haluaisin saada PK-luoksetuloon maksimaalisen nopeuden.
  • Henkilöetsintää tehty yhden rakennusetsinnän verran: kaksi maalimiestä halliin piiloutuneena, ohjaaja (minä siis) ei tiennyt piiloja, kiintorulla. Eka MM pressulla peitetyssä häkissä, jonne kulkuaukko agilitytunnelin kautta :). Otti hajun pressun läpi, mutta meni piiloon putken kautta, otti rullan ja toi sivulle normaaliin tapaansa, näytä-käskyllä putken kautta maalimiehen luo. Ohjaaja ei seurannut perässä :D. Tyytyväinen, koska tarkoituksena on harjoitella sitä että etsitään sinnikkäästi (raunioilla / rakennuksissa) josko sittenkin löytyisi jokun reitti maalimiehen luo). Toinen MM ikkunalaudalla makuuasennossa, edessä rakennuslevyjä tms. sekä korkea metallinen kaappi, pitkät verhot. Alla patteri joka nosti lämmintä ilmaa ylöspäin => siirsi MM:n hajua yös ja hallin keskelle. Tässä Zonya joutui tekemään töitä, otti hajua hallin keskeltä, tarkensi, kävi tutkimassa viereistä romukasaa, tarkensi aina välillä nostaen kuonoa ylös, kävi kaapin takana eli oli ihan hilkulla koko ajan. Annoin käskyn kiivetä pöydälle, josta sai hajun korkeampaa ja sai tarkennettua. Otti rullan, ilmaisi ja vei maalimiehelle. Näytössä joutui vähän tarkentamaan että missä maalimies on (käytännössä siis aivan levyn toisella puolella, näkymättömissä). Teki töitä sinnikkäästi, ei turhautunut eikä tehnyt valeilmaisua, mistä olen TOSI, TOSI tyytyväinen.
  • Agilityssa mennyt Kristan kanssa pari treeniä. Tavoitteena nyt hyppytekniikan parantaminen ja motivaatiotreenit. Zonya osaa esteet hyvin ja sitä on helppo ja kiva ohjata, mutta kulkee kässäri päällä, suorittaa kaiken mitä pyydetään mutta palava into puuttuu. Helppoja, nopeita treenejä, vire tappiin ja superpalkkausta niin kyllä se siitä!


Simon
Simpan hankitreeniä
  • Simpan kanssa ulkoilun yhteydessä treeni on ollut lähinnä seuraamista, toki muutamia luoksetuloja ja luoksetulon pysäytyksiä on myös tehty. Silloin tällöin esine-etsintää, etenkin jos satun oikeasti tiputtamaan jotain. Hallitottiksessa noutoa, hyppynoutoa, seuraamisia lyhyissä pätkissä, takaosankäyttöä, istu-maahan-seisokäskyjen nopeus- ja erottelutehtäviä, paikallaoloa. Lähiaikojen tavoitteena hyvä vire pitkäkestoisessa seuraamisessa.
  • Agilityssa hiukan keppiharkkoja, pujottelunopeutta pitäisi nyt treenata oikein kunnon kuurilla, varmuutta löytyy kyllä. Kontaktit olleet loistavat (kop-kop!). Simpan aksatreenit olleet nyt turhan vähissä, tähän täytyy paneutua jos meinaa kakkosista nousta.
Zonya & Simppa
Sissi
Sissi leikkii lenkillä

  • Tottiksessa tehty tosi vähän: kotiharjoituksena luoksetulon eteenistumista => suoraan ja tiiviisti, tämä nyt työn alla. Hallilla seuraamista, käännöksiä, henkilöryhmää jos paikalla koiraton henkilö, mitä ei tapahdu usein.
  • Agilityssa ollut lähiaikoina Anna Oreniuksen ja Lotta Vuorelan koulutukset, näitä tulossa myös sarja lisää. Nämä tulevat tosiaan tarpeeseen OHJAAJALLE. Tosi hyvät fiilikset molempien koulutusten jälkeen ja erinomaisia vinkkejä kotiharjoitteluun. Ei mitään erityistä työn alla, mutta huomasin että pitää vähän naksutella kontakteja kuurimaisesti. Kepeillemenoja eri kulmista tietysti voi aina parantaa ja varmuutta kepeillä pysymiseen vaikka itse liikun poispäin.

Ei kommentteja: