lauantaina, maaliskuuta 24, 2012

Koiranpuolikas Rochallor-teamiin :)

Rivit ovat lisääntyneet pienellä holskupojalla kutsumanimeltään Otto, tosin niin että Otto asustaa toisen omistajansa Elinan luona. Elinalla oli koiran paikka vapaana ja kun olimme usein aiemmin puhelleet että joskus Elinalle muuttaa holsku, niin löimme viisaat päämme yhteen ja hankimme yhdessä Anne-Marilta holskunpoikasen. Oton emä on "Rina" (Rochallor Spirit) ja isä ruotsalainen "Agge" (Freak Le Chics Aggron). Viralliselta nimeltään Otto on Schwungvoll Aggrons Admiral.

Otto saapui siis Orimattilaan torstaina ja heti perjantaina menin tietysti tutustumaan pikku-holskuun hallille. siellähän se hallin pihassa vipelsi menemään onnistuen tietysti hakeutumaan ainoaan paikkaan minne ei saisi eli vesilätäköihin. Kovasti on reipas tapaus ja kova poika leikkimään :)! Nyt sitten alkaa Ellulla kova treeni, mun osalle tämän pentusen kanssa jää lähinnä näyttelyt ja eiköhän me hiukan agilityakin pojalle opeteta ;).





Treenien suhteen olen ollut laiska, hyi minua! Torstaina tosin kävin aamusta hallilla Zonyan ja Sissin kanssa. Zonyalle otin pari lyhyttä kierrosta agilitya, pääpaino lähdössä. Alkuun tuli pari jumia, Z. vain jähmettyi ekan hypyn taakse. Agilityhan on se, missä Zonyalla oli tullessaan TOSI paljon traumoja ja niitä heijastumia näkyy toisinaan vieläkin. En kiinnittänyt huomiota, leikitin vähän rasialla ja otin uudestaan: hyppy - suoraan palkalle, pari toistoa ja siitä se taas lähti, teki oikein iloista ja mallikasta työtä. Zonya on superkiva ohjata, se on niin kuuliainen ja huolellinen. Alun jälkeen se oli koko ajan oma iloinen itsensä.

Sissille hiukan seuraamista, yritin niin että avustaja naksuttaa kun kontaktissa, mutta otti häiriötä avustajasta kun ei ole tottunut että naksaus tulee muualta. Kuvitteli varmaan että palkka on avustajalla ja seilasi sen toivossa, ei hyvä. Tätä tietysti pystyisi korjaamaan kun vain totuttaisi, mutta minulla on niin harvoin apua treeneissä. Otin sitten seuraamista avustajan ympäri ja naksuttelin itse. Tämä parempi, tuli normaali tiivis seuraamispaikka, kohtuullinen kontakti mutta kierroksia liikaa ja levotonta seuraamista.

Sissi pääsi myös pariin otteeseen halliin, toimimme häiriökoirana Elsa-airikselle joka paikallaolossa ja otimme samalla luoksetulosta loppuasennon pikkuharjoituksia. Siinä keittiötreenit ovat jo tuottaneet tulosta, jess! Tein myös 650 g kapulalla vauhtinoutoa sekä kapulan nostoa käteen palauttaen. Luoksetulon loppuasennon ollessa vielä kesken en sotke palautusta vielä ollenkaan noutoon, pääasia kun on innokas ja tuo käteen suoraan edestä eikä pyri sivulle. Perusasento kun on Sissistä NIIN kiva! Agilityyn liittyen tein muutamat keppitreenit eri kulmista kepeille sekä hypyltä että putkesta. Se menikin oikein kivasti ja Sissillä oli vauhti päällä.

Torstai-iltapäivänä käytin Ruutia hierojalla Lahdessa. Kävimme ensimmäistä kertaa Katri Ilveksellä ja voin lämpimästi suositella häntä muillekin. Juttua riitti koira-aiheista ruokinnasta koulutukseen ja oli oikein mukava tavata samantyylisesti koirien hyvinvoinnista ajatteleva ihminen. Katri tuntui olevan kummissaan kun asiakkaaksi tuli avoin ja helposti käsiteltävä holsku, on kuulemma hieronut toisenlaisiakin. Noh, Ruuti on Ruuti, se köllötteli tyytyväisenä, tosin väliin kyllästyen ja "kysellen" josko tämä kohta loppuisi, mutta pääsääntöisesti tuntui kovasti nauttivan olostaan. Jumeja löytyi kahdesta kohtaa, joista toinen näytti kuulemma siltä kuin Ruuti olisi törmännyt johonkin kovaa... Valitettavasti tiedän kyllä syyllisen liaankin hyvin, Simppahan se meillä jyrää lenkillä narttujen yli :(. Toki yritän varjella niitä, ehkä olen enemmän varjellut "neitejä" eli Sissiä ja Zonyaa, jotka ovat herkkänahkaisempia mutta "kovis"-Ruutia en ole osannut varoa, tyhmä-tyhmä minä. Asiaan tulee nyt muutos ja herra saa lenkkeillä springereiden kanssa, niitä se ei "kiusaa" (eivät lähde riehumiseen mukaan ja ruoki Simpan huonoa käytöstä). Nyt Ruutilla on siis agilitysta treenitauko, muuten toki voi liikkua ja treenata, mitään pahempaa kun ei onneksi löytynyt.

Ei kommentteja: