sunnuntaina, maaliskuuta 11, 2012

PEKO-treenailua

Osallistuin lauantaina Porvoossa Reija Niemisen hakuluennolle ja olipa taas kannattavaa! Treenimotivaatiota on toki muutenkin, mutta kieltämättä uudet vinkit ja näkökulmat treenaamiseen antavat lisäpuhtia. Nyt on sitten työn alla kevään hakutreenien suunnittelu - palaan tähän vielä tarkemmin kunhan saan hahmoteltua paperille (tai sähköisessä muodossa, heh).

Tämän päivän treeneissä teemana oli laatikkoleikki: 5-6 pahvilaatikkoa rivissä ja sieltä koiran piti osata tarkentaa (ja ilmaista, mikäli koiralla jo ilmaisu OK) oikean laatikon sisältä maalimies. Yhteen laatikkoon oli tungettuna hämäykseksi pressu (siinäkin takuulla paljon eri ihmisten hajuja). Maalimiesten paikkaa vaihdeltiin, joten "kuumia" piiloja syntyi automaattisesti myös vaikeuttamaan, lisäksi olimme tietysti tallanneet jokaisen laatikon alustan hyvin.

Minulla mukana Ruuti ja Zonya, tehtiin kaksi ukkoa molemmille. Hyvä harjoitus, tätä täytyy tehdä lisää! Zonyalle otettiin eka MM kiintorullalla ja toka irtorullalla. Näistä kirjoitin jo selostukset ryhmän treenipäiväkirjaan, joten laiskuuttani en nyt selosta tämän tarkemmin, mutta olin tyytyväinen koirien työskentelyyn ja harjoituksen kulkuun.

Mukana oli myös ensimmäistä kertaa lajiin tutustumassa Essi ja Kaarlo 4 kk, eli Zonyan pentu R. Gray Wolf. Kaarlo oli reipas pikku-mies, joten tehtiin sille jo aika haastava harjoitus: 1. maalimies (minä tuttuna henkilönä) näkölähtönä, juoksee houkutellen laatikoille päin, pentu käännetään pois, MM menee laatikkoon piiloon. Pentu päästetään etsimään, tarkentaa MM:n hajun ja menee oikealle laatikolle => palkka. Toinen MM samalla tavalla, mutta vieras henkilö => Kaarlo juoksee laatikoille ja etsii kuin vanha tekijä! Vautsi! Lisäplussaa se, kun alkuun Kaarlo sai palloilla mukana kun tehtiin alkuvalmisteluja ja heiluttelin isoa pressua => ei pienintäkään säikkymistä, päinvastoin, hurjaa vauhtia saalistamaan isoa, rapisevaa pressua ja epäröimättä hampailla kiinni ja vetämään. Olin kyllä hyvin tyytyväinen tuohon kakaraan :)
Ruuti menossa laatikoille

Ruuti tarkentaa kohteen; onhan siellä varmasti maalimies

Ruuti ilmaisee; kyllä se oli oikea laatikko!
Zonya tarkentaa

Zonya palaa rullan kanssa

Zonya kytketään liinaan (huomatkaa PINKKI näyttöliina :))
Zonya menossa näytölle


Kaarlon lähetys
Kaarlo pinkoo laatikoille

"Mihin se ukko oikein katosi?"

"Ai täällähän se onkin!"

Kaarlon palkkaus

Ei kommentteja: