tiistaina, maaliskuuta 20, 2012

PEKO:a ja aksaa

Sunnuntai 18.3 PEKO-treeni

Paikka Kehräämön piha-alueen ulkorakennukset, sää aurinkoinen, vähäinen alueella pyörivä tuulenvire (suojainen paikka), pari plussa-astetta.

Mukana vain Zonya. Ensin lyhyt henkilöryhmätreeni (yhdellä henkilöllä kun muita ei vielä paikalla :)); hyvä vire, seuraaminen muuten ok mutta lievää edistämistä välillä. Ei kiinnittänyt huomiota henkilöön liikkeen aikana, vapautuksen jälkeen toki rynnistys moikkaamaan.

Lyhyt etsintäharjoitus osittain avonaisessa, lato-tyyppisessä lautaseinäisessä ulkorakennuksessa. Kaksi MM, ensimmäinen löytyi heti rakennuksen etunurkasta läheltä lähetyspaikkaa. Piilo oli reunasta avonainen umppari (koira ei ihan mahtunut sisään, MM suuren levyn takana). Irtorulla. Ilmaisu OK, hiukan sylkäisi rullan kun jo perusasennossa => tähän voisi lisätä malttia. Toista MM joutui etsimään pidempään, tarkisti kaikki kuumat piilot (meillä eri piilot eri koirille) ja vaikka selvästi hajulla, joutui tarkentamaan ja tekemään huolellista työtä. Onneksi otin irtorullat tähän harjoitukseen, muuten olisi ollut mahdollinen valeilmaisun paikka! 2. MM:n piilo oli perimmäisessä nurkassa pahvilaatikosta tehdyn seinämän sisällä (umppari jossa pieni rako rullaa varten). Zonya joutui pyrkimään todella lähelle hajun lähdettä saadakseen rullan. Hyvä harjoitus!

Maanantai 19.3 agilitytreeni / Lotta Vuorelan koulutus

Treenasin tällä kertaa Smonin kanssa, Sissi alkaa pikkuhiljaa siirtyä Kristan koulutettavaksi ja kisattavaksi. Sissin ja Kristan yhteistyö alkaa kehittymään, Siisseli ei enää tällä kertaa ihmetellyt miksei se ole mun kanssa radalla vaan piti hauskaa Kristan kanssa. Sissihän on herkkä ohjaukselle ja ihan erilainen ohjata kuin suoraviivaisempi Ruuti, joten tässä on Kristalla harjoittelemista. Toisaalta Sissi on tottunut mun ohjaustyyliin ja joutuu nyt sopeutumaan uudennäköisiin ohjauksiin. Käskytkin saattavat olla erilaiset, mutta kyllä se siitä! Koska Krista kirjoittanee omaan blogiinsa, niin keskityn kommentoimaan omaa treeniääni :)

Simonin eka vuoro meni vähän laiskasti, en leikittänyt ennen vuoroani vaan mennä lönköttelin aloitukseen. Silti onnistuin olemaan myöhässä vaikka vauhti ei päätä huimannut :D. Simpallehan käy niin, että jos en nosta virettä, se laukkaa hitaalla, pitkällä askeleella ja tekee suuria kaarroksia = turhan hidasta. On kyllä säntillinen suorittaja ja tekee sen mitä pyydetään eikä haahuile omiaan. Osaa keppikulmia, osaa erottelutehtäviä (esim. putki ja puomi vierekkäin) eikä ala arpomaan, ei räiski rimoja vaan hyppää kiltisti kuten kuuluu <3.

Lotta piti pienen puhuttelun vauhdista, joten toiselle kierrokselle otin koiran suoraan häkistä, leikitin ja nostatin ja lähdimme ihan eri vietissä liikkeelle. Johan löytyi vauhtiakin ja tuli itsellekin HIKI! Toistojen välillä koira maahan keräämään itseään, nostatus lelulla (halvat lelut: puolen litran juomapullo ja oma piponi, josta sai taistella) ja sitten taas menoksi. Onnistuin tietysti kumauttamaan juomapullolla Simppaa päähän leikkimisen lomassa, mutta Simonin mielestä se ilmeisesti kuuluu äijäleikkiin ja innostui vain lisää ;) Erityistä plussaa, että koira oli huomattavasti keskittyneempi korkeassa vietissä kuin matalassa. Alemmassa viereessä se ehtii miettiä syntyjä syviä eikä niin herkästi reagoi myöskään ohjaukseen.  Olin kyllä tosi, tosi tyytyväinen ja aion nyt panostaa siihen kaikki treenit ovat mieluummin lyhyitä ja hyvässä vireessä kuin että väkisin väännän pitkää rataa (jota koira kyllä tekee, mutta "se jokin" puuttuu).

Ei kommentteja: